Niveau
MBO
Duur
workshop
Opleidingsvarianten
Kosten indicatie
€ vraag om een offerte
direct inschrijven

PPS Security

We leven in een tijd waarin Security Awareness veel aandacht krijgt en een steeds grotere rol heeft in ons dagelijks leven. Wanneer technische en materiële veiligheidszaken in orde zijn, kan het toch nog misgaan in noodsituaties. Bijvoorbeeld door een menselijke reactie. Het kan voorkomen dat je niet meer helder kunt denken of verkeerde aannames doet. PPS vertelt je in de workshop Security Awareness hoe dit komt en hoe je hier het beste mee omgaat.

Waarom Security Awareness

In het menselijk brein kunnen zich in bepaalde (onveilige) situaties processen voordoen die ervoor zorgen dat je niet bewust waarneemt. Hierdoor kun je verkeerde aannames en interpretaties doen met.

Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in het gedrag dat je vertoont in (nood)situaties. Wanneer je hiervan op de hoogte bent, weet je ook hoe je je gedrag aan moet passen om professioneel en adequaat te blijven handelen in die omstandigheden.

De cursus Security Awareness van PPS Security maakt je bewust van je gedrag en leert je hoe je je gedrag kunt veranderen in situaties die daarom vragen. Schrijf je snel in!

Verander je gedrag met de workshop Security Awareness van PPS
Aan de hand van duidelijke praktijkvoorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt waar ons brein met ons op de loop gaat als we ons niet bewust zijn van deze mechanismes. Dit is van belang omdat verkeerde interpretaties onnodige gevolgen kunnen hebben. Het juist kunnen inschatten en weergeven van gebeurtenissen of afwijkend gedrag is zeker in het hedendaagse tijdperk van groot belang.

Wat leer je in de workshop Security Awareness?
In de workshop Security Awareness neemt PPS Security je aan de hand van praktijkvoorbeelden mee in de wereld van biologische processen in de hersenen van de mens. Je creëert hierdoor bewustwording dat deze processen zich afspelen en leert hoe hiermee om te gaan.

Je krijgt inzicht in verschillende soorten dreigingen en in het gedrag van kwaadwillende personen.

Je leert aan de hand van verschillende strategieën hoe je hiermee het beste om kunt gaan, zodat je proactief en alert je werk uit kunt oefenen in allerhande situaties.

Aan het eind van de workshop:

  • weet je welke biologische processen zich in je hersenen afspelen;
  • ben je je bewust van je gedrag in voorkomende (nood)situaties in jouw werkveld;
  • kun je je gedrag aanpassen voor een professionele en adequate werkwijze

Voor wie is de workshop Security Awareness geschikt?

Het bewust worden van je gedrag om meer veiligheid te genereren is zowel geschikt voor personeel als voor management, van zowel beveiligingsbedrijven als ook overige bedrijfstakken die inzicht willen krijgen in hun omgevingsbewust zijn.

Personeel

De cursus is te volgen door beveiligingspersoneel en overige werknemers. Het personeel wordt tijdens het programma meegenomen in wat zij onbewust doen tijdens hun dagelijkse werk.

Met diverse voorbeelden laten we zien hoe het lichaam reageert in bepaalde situaties en wat voor invloed dat heeft op de beveiliging en veiligheid.

We kijken samen naar de dagelijkse praktijk op de werkvloer en zoeken naar werkbare oplossingen waar het personeel mee uit de voeten kan.

Management
In de cursus voor management maken we managers ervan bewust dat er binnen een organisatie een gezonde cultuur dient te zijn op het gebied van veiligheid en beveiliging. We laten zien welke stappen hiervoor gezet dienen te worden.

Samen brengen we in kaart waar de gevaren voor de organisatie zich bevinden en hoe deze te minimaliseren zijn.

PPS Security geeft tevens ondersteuning bij de implementatie van maatregelen en bij het geven van instructies aan het personeel.

Je volgt de workshop bij een door ECABO erkend leerbedrijf;

  • De informatie wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden;
  • In een dagdeel heb je de workshop afgerond;
  • PPS Security heeft ruim 20 jaar ervaring;

Hoe lang duurt de cursus?
Bij de workshop Security Awareness krijg je in drie uur tijd veel nieuwe inzichten en praktische tools aangereikt. Deze basisworkshop kan ook deel uitmaken van een langer opleiding- of consultancy traject.

De workshop Security Awareness is een maatwerk traject en kan aangepast worden aan ieder bedrijf, instelling of particuliere situatie.

Bij interesse volgt een intake gesprek om te kunnen inventariseren waar de risico’s en behoeftes liggen om zodoende een passend traject voor iedere situatie aan te kunnen bieden.

Heeft u vragen over deze opleidingen?

Bel ons
Telefoon: +31(0)736929777