Niveau
MBO
Duur
1 jaar
Opleidingsvarianten
BBL
Kosten indicatie
€ vraag om een offerte
direct inschrijven

Ben je representatief en kan je goed met verschillende soorten mensen omgaan? Houd jij je hoofd koel, wat er ook gebeurt? Ben je in het verleden nooit met de politie of Justitie in aanraking geweest?
Dan zou jij weleens een perfecte beveiliger kunnen zijn! Met de MBO opleiding Beveiliger 2 word je opgeleid tot allround beveiliger. Je volgt deze opleiding natuurlijk bij PPS Security. Wij zijn een professionele organisatie en laten je zowel kennismaken met de theorie als de praktijk binnen de beveiligingsbranche. De opleiding Beveiliger 2 leidt je op tot allround beveiliger
Wanneer je een beroep in de beveiligingsbranche zoekt, heb je met het diploma Beveiliging op mbo 2 niveau veel mogelijkheden.

BEVEILIGEN IN HET ALGEMEEN

Je leert hoe je bedrijven, instellingen, evenementen, horecagelegenheden en objecten beveiligt. Welke controles voer je uit en hoe voorkom je een incident? Daarnaast krijg je veel instructies over hoe je moet handelen in het geval van incidenten en calamiteiten.

DE BEVEILIGINGSBRANCHE

Je leert hoe de Nederlandse beveiligingsbranche in elkaar steekt en wat de gedragscodes, procedures en technieken zijn.

COMMUNICEREN

Je ontwikkelt je sociale en communicatieve vaardigheden. Niet alleen voor de omgang met collega’s, ook om op een juiste manier te communiceren met opdrachtgevers, hulpdiensten en mensen met verschillende culturele achtergronden. Een onderdeel van communicatie is ook het opstellen van heldere rapportages.

ICT-GEBRUIK

Je leert om vakgericht met computers te werken. Onderdelen zijn tekstverwerken en werken met een brandmeldcentrale.

WETTEN

Dit onderdeel van de opleiding gaat in op je rechten en plichten als beveiliger. Je leert wat je wel en niet mag doen in je functie.

DE VAKKEN DIE JE KRIJGT, ZIJN ONDER ANDERE:
  • Vakleer (rechts- en wetkennis)
  • Engels
  • Nederlands
  • Rekenen
  • Sport

Bij gebleken geschiktheid verzorgt PPS Security jouw stageplaats.

Heb je zowel de theorie als de praktijk met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een erkend diploma dat wordt afgegeven door het SVPB; de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsbranche.

Je krijgt ook een landelijk erkend mbo-diploma dat afgegeven is door een erkend ROC opleidingsinstituut. Met een afgeronde opleiding Beveiliging mbo 2 kan je binnen (bijna) alle disciplines in de beveiligingsbranche aan de slag.

Het diploma mbo 2 Beveiliger geeft je tevens toegang tot de vervolgopleiding mbo niveau 3 Coördinator Beveiliging.

De opleiding duurt maximaal een jaar. Eén dag per week ga je naar school om de theorie te leren en vier dagen per week loop je stage om ervaring op te doen in de praktijk.

MET EEN MBO BEVEILIGING DIPLOMA GAAT ER EEN WERELD VOOR JE OPEN

Met de opleiding Beveiliger MBO 2 kan je in de beveiligingsbranche heel veel kanten op. Dit zijn beroepen die jij kan gaan uitoefenen als je je diploma hebt behaald:

EVENEMENTENBEVEILIGER

Word jij evenementenbeveiliger? Dan zorg je voor veiligheid en sfeerbehoud op grote en kleine evenementen door heel Nederland.

BUURT/ WIJK BEVEILIGER

Ga jij je inzetten als buurtbeveiliger? Door de verschillende veiligheidsmaatregelen die je uitvoert zorg je voor een veilige en aantrekkelijke woonomgeving voor de bewoners van je gebied.

BEDRIJF/ OBJECT BEVEILIGER

Wil je bedrijfsbeveiliger worden? Bedrijven (terreinen) zullen je werkterreinen zijn. Jij zorgt ervoor dat de regels ter plaatse worden nageleefd, dat er geen ongenodigde gasten zich op het terrein bevinden en dat minder overlast en criminaliteit plaatsvindt in deze werkomgeving.

HORECABEVEILIGER

Word jij horecabeveiliger? Jij houdt de feeststemming erin voor alle aanwezigen door situaties te herkennen die afwijken van de normale gang van zaken en daarop in te spelen.
Naast deze functies, zijn er nog veel meer beroepen die je kunt gaan uitoefenen met een diploma MBO Beveiliger 2.

WAAROM EEN OPLEIDING BEVEILIGER MBO 2 VOLGEN BIJ PPS SECURITY?

Wanneer je een opleiding volgt bij PPS Security, heeft dat vele voordelen voor jou

  • Je wordt opgeleid door een professionele organisatie met ruim 20 jaar ervaring;
  • Je krijgt veel kennis voorgeschoteld uit de praktijk;
  • Je krijgt een interne stage bij PPS Security aangeboden;
  • Je rondt je opleiding in één jaar af;

Je volgt een opleiding bij een door ECABO erkend leerbedrijf.

Na een intake en gebleken geschiktheid, zal er een persoonlijke offerte worden opgemaakt.

Heeft u vragen over deze opleidingen?

Bel ons
Telefoon: +31(0)736929777