Straatcoaches van PPS. Een bewezen concept.

Voelt u zich onveilig in uw woning of buurt?

Straatcoaches

Highlights

De straatcoach projecten van PPS hebben zich inmiddels al jarenlang bewezen. Ze zijn een vast onderdeel geworden van diverse wijken en buurten in Nederland. De unieke aanpak van PPS werkt.


Straatcoaches
STRAATCOACHES VOEREN HUN WERKZAAMHEDEN UIT OP DE FIETS

Snel bereikbaar en goed contact kunnen onderhouden met de bewoners van de wijk. Staartcoaches werken altijd in koppels van twee hetgeen hun veiligheidssituatie aanzienlijk verhoogd. Op sommige plaatsen is het niet mogelijk of niet handig om met voertuigen te opereren. Bijvoorbeeld in autoluwe binnensteden, dichtbebouwde wijken met milieuzones. Het directe contact met de bewoners vormt een belangrijke rol in de toezichthoudende functies van de straatcoach.

Dit zorgt ervoor dat de straatcoaches:
  • snel kunnen handelen indien noodzakelijk.
  • EHBO kunnen verlenen en tegelijkertijd een calamiteit kunnen afhandelen.
  • betere kunnen inspelen op lastige situaties.
STRAATCOACHES

PPS investeert zowel in de oudere als in de nieuwe generaties uit deze wijken. Ze worden opgeleid volgens een bewezen concept en vervolgens ingezet om hun eigen wijk veiliger te maken. De lokale kennis van onze straatcoaches maakt dat ze beschikken over het benodigde draagvlak in de wijk en zodoende het verschil kunnen maken. Onze coaches op de fiets hebben voor hun eigen veiligheid een biker training gevolgd. Dezelfde training die de politie krijgt. Een straatcoach is uitgerust met een EHBO kit en beschikt over verschillende communicatiemiddelen. Doordat scholing, ook nadat ze hun opleiding hebben afgemaakt, een vast onderdeel is geworden van hun dienstverband weten de meesten hun beveiligingsdiploma te behalen en door te stromen naar een vaste baan in de beveiligingsbranche. Weer anderen hebben, nadat ze met succes een opleidingen binnen PPS hebben gevolgd, gekozen voor het eigen ondernemerschap. Inmiddels is er sprake van 100 procent doorstroming van de eerste generatie straatcoaches. Zo is er een straatcoaches die een eigen slagerij is begonnen, een andere heeft een Grand Café geopend, weer een ander is  een eigen garagebedrijf gestart. Deze successen hebben hun weerslag in de wijk waar onze projecten inmiddels erg breed worden gedragen en zodoende kunnen rekenen op grootschalige ondersteuning vanuit de bewoners van de wijken.

Heeft u vragen of benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel ons
Telefoon: +31(0)736929777