Niveau
MBO
Duur
4 lesavonden
Opleidingsvarianten
deeltijd
Kosten indicatie
€ 610
direct inschrijven

De sfeer is ontspannen. Mensen dansen, drinken en hebben het gezellig met elkaar. Jij houdt alles in de gaten en bewaart de orde in de zaak. Het ene moment begeleid je uitgaanspubliek naar binnen. Het andere moment spreek je een dame aan die een sigaret opsteekt.

Je voorkomt vervolgens een opstootje tussen twee jongemannen door met beide partijen te communiceren. Kun jij je in zo’n afwisselend, uitdagend beroep wel vinden? Ben je zelfverzekerd, sociaal en representatief? Wellicht dat de cursus horecaportier dan heel goed bij jou past.

Volg deze cursus bij PPS Security.

MET EEN HORECA BEVEILIGING OPLEIDING WORD JE OPGELEID TOT HORECABEVEILIGER

De functie horecaportier wordt steeds professioneler. Sinds 1999 val je als horecaportier onder de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Dat betekent dat ieder horecaonderneming die met portiers werkt, gediplomeerde portiers in dienst moet hebben.

Bij de Cursus Horecabeveiliger leer je alle kneepjes van het vak. Je leert om te gaan met emotionele situaties en je word je bewust van het effect van je eigen gedrag. Daarnaast krijg je informatie over belangrijke wet- en regelgeving die je als horecaportier nodig hebt voor de uitoefening van je dagelijkse werkzaamheden.

NA DEZE CURSUS:
  • ben je vertrouwd met het controleren van personen en goederen;
  • heb je het inzicht om situaties te herkennen die tot onrust leiden;
  • kun je preventief en repressief optreden;
  • weet je welke personen en instanties je moet alarmeren;
  • weet je beheerst om te gaan met agressie, dronkenschap, intimidatie, drugsgebruik, ruzies en ongevallen;
  • ben je in staat om een duidelijke rapportage te maken;
  • kun je omgaan met hulpmiddelen, zoals een portofoon en metaaldetector.
DE CURSUS WORDT AFGESLOTEN MET EEN EXAMEN

De cursus Horecaportier wordt gegeven in de leslocatie van PPS Security Group in ‘s-Hertogenbosch en bestaat uit vier lesavonden van drie uur en wordt afgesloten met een centraal examen bij het SVH te Zoetermeer. (Indien een groter aantal deelnemers wordt aangemeld is een in-company traject inclusief examen ook een mogelijkheid)
Het examen bestaat uit een theoriegedeelte met 40 MC vragen waarin de kennis wordt getoetst en een praktijkgedeelte waarbij je door middel van een rollenspel de theorie in de praktijk brengt. Tijdens de lesavonden worden beiden examenonderdelen uitvoerig behandeld en geoefend zodat je goed getraind aan je examen begint. Wie het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt het diploma Horecaportier waarmee je overal aan de slag kan als horecaportier.

KOSTEN VOOR DEZE CURSUS

De cursus Horecabeveiliging kost € 610,00. Dit is inclusief 4 lesavonden, studiemateriaal, 1x theorie-examen en 1x praktijkexamen.

Heeft u vragen over deze opleidingen?

Bel ons
Telefoon: +31(0)736929777